“Wonen tussen Waal en weidelandschap.”

Wonen in Herwijnen

Herwijnen is een klein gemoedelijk dijkdorp met een grootse historie. Door de strategische ligging pal aan de Waal was het dorp al in de Middeleeuwen een gewilde woonplaats.

Heerlijkheid Herwijnen

De naam Herwijnen betekent letterlijk weiden van de heer. Het gebied van een heer werd dan ook wel heerlijkheid genoemd. Herwijnen kende vier belangrijke kastelen, oftewel heerlijkheden: Frissestein, Engelenburg, Waddestein en Drakenburg. Ze werden bewoond door de Heren van Herwijnen. De kastelen bestaan niet meer maar het dorp ademt nog altijd de sfeer van vroeger. Nog steeds is het heerlijk toeven in Herwijnen.

Voorzieningen in Herwijnen

Nieuwbouwproject Engelenweide, de nieuwste heerlijkheid van Herwijnen, ligt in het nieuwere gedeelte van wat nu de dorpskern is. Ook al is het dorp met zo’n 2600 bewoners relatief klein, alle nodige voorzieningen zijn voorhanden. Zo is er een supermarkt, drogist, bakkerij met lunchroom en een wekelijkse markt. In het gezondheidscentrum zijn een huisarts, apotheek, fysiotherapeut en thuiszorgwinkel gevestigd. Ook heeft Herwijnen een basisschool met kinderopvang, een dorpshuis voor activiteiten, voetbalclub met sportvelden, een visvijver en een openluchtijsbaan. En dat alles op slechts enkele minuten loopafstand van Engelenweide.

West Betuwe

Sinds 1 januari 2019 maakt Herwijnen onderdeel uit van gemeente West Betuwe. Ondanks deze fusie heeft Herwijnen de eigen dorpsidentiteit weten te behouden. Bewoners groeten elkaar op straat en maken tijd voor een praatje. Op slechts een half uur rijden van grote steden als Utrecht en Den Bosch is Herwijnen een dorp van rust, ruimte en natuurschoon.

Op de hoogte blijven?

Interesse in een van de woningtypes? Meld u aan en blijf op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen van nieuwbouwproject Engelenweide.

© Engelenweide | Alle rechten voorbehouden